LNB

Tüm Redline LNB ve diğer marka lnb modellerini uygun fiyat ve taksit imkanları ile bulabilirsiniz. 

Redline ve Diğer Marka LNB Çeşitleri

Televizyon yayınlarının daha yüksek kalitede ve çeşitlilikte izlenebilmesine olanak sağlayan uydu sistemleri, çeşitli ekipmanların birlikte uyum içerisinde çalışmasını gerektirmektedir. Herhangi bir uydu sisteminde çanak anten, LNB, kablo, receiver gibi farklı malzemeler kullanılmaktadır. Atmosfer dışında bulunan uydular tarafından dünyaya gönderilen sinyaller aslında oldukça zayıftır. Bu sinyalleri almak ve güçlendirmek için çanak antenlere ve düşük gürültü bloğu olarak adlandırılan LNB cihazlarına ihtiyaç duyulur. Çanak antenlerin odağına monte edilerek sinyalleri toplayan LNB, oldukça küçük ebatlarda olmasına rağmen, elde edilen ses ve görüntü kalitesinde önemli rol üstlenmektedir.
LNB bir uydu anteninin kalbi olacak derecede büyük öneme sahiptir. Antenden odaklanarak bir ucuna yansıtılan sinyalleri diğer uçtan işlenmiş olarak uydu alıcılarına gönderen LNB cihazları, aktarım enerjisini elektrik sinyallerine dönüştürerek iç dipolleri dalgalandırarak tetikler.  Sistemde kullanılan ilave switch, elde edilen sinyalleri alıcıdan çıkan koaksiyel kablolara iletmeden önce yükseltir. Daha sonra kablolarda sinyal kalitesinin düşmesini önlemek amacıyla sinyaller düşük frekansa çevrilir.
Her bir LNB cihazı yalnızca tek bir frekansa bandı için kullanılabilmektedir. Günümüzde kullanılan LNB sistemleri genellikle aynı teknolojiye sahip ürünlerden oluşmaktadır. Son dönemlerde çıkan LNB cihazlarının en belirgin özelliği ise, en düşük gürültü seviyesine ulaşmış olmalarıdır. Universal LNB Avrupa’da sıkça kullanılan Ku bandını iki kısımlı bir frekans olarak bölebilmektedir. Universal LNB’de uzatılmış ku bant için ikinci bir anahtarlama modu mevcuttur. Farklı amaçlara yönelik olarak kullanılmak üzere üretilmiş bulunan LNB tasarımları bulunmaktadır.

LNB Çeşitleri

Tekli LNB, Çiftli LNB, Quad LNB, Quattro LNB, Okto LNB, Monoblok 2,4, 8 LNB
Tek LNB tek bir uydudan tek bir alıcıya bağlantı yapmak için kullanılırken, çift LNB bir uydudan iki alıcıya bağlantı yapmak imkânı sağlar. Quad LNB ise bir uydudan dört farklı alıcıya bağlantı yapma imkânı sağlamaktadır. Quattro LNB bir uydudan çoklu bağlantı yapmaya olanak sağlarken, Okto LNB sistemi bir uydudan 8 alıcıya bağlantı verebilmektedir. Monoblok LNB 2 uydudan 2 alıcıya, Monoblok 4 LNB, iki uydudan 4 alıcıya, Monoblok 8 LNB ise 2 uydudan 8 alıcıya bağlantı yapma olanağı sağlamaktadır.

LNB Kullanım Özellikleri

Tekli LNB sistemleri istenilen her türlü özel izlemeler için sorunsuz bir şekilde kullanım sağlayacak niteliklere sahiptir. Düz antenler de tekli LNB prensibine uygun şekilde üretilmiştir. Uydu alıcısı motorlu bir çanağı kumanda etmeye uygun bir yapıdaysa, sahip olacağınız bir çanak motoru ve LNB kombinasyonu farklı yönlerden dilediğiniz sayıda uydu sinyali almanıza olanak sağlayabilir. Fakat farklı bir uydudan yayın izlemek üzere çanağın yönlenmesi için bir süre beklemek gibi bir sorununuz olacaktır.
Diğer tüm LNB çeşitleri de yalnızca sabit antenlere uygun sistemlerdir. İstenilmesi durumunda 2,4 ve 8 li LNB sistemleri 2 den 8 e kadar uydu alıcısına bağlanabilmektedir. Uydu alıcılarının LNB ‘lere ayrı bir kabloyla bağlanması halinde her biri farklı bir kanaldan yayın alma imkânına sahip olabilmektedir. Quattro LNB sistemlerinde ise, dört farklı sinyal konfigürasyonunda aynı anda sinyal verebilme özelliğine sahiptir.
Ev, işyeri, toplu konut, alışveriş merkezleri, hastaneler, vb. gibi yaşama alanlarında TV izleme keyfini sorunsuz ve keyifli bir şekilde yaşamanıza olanak sağlayan uydu sistemleri, firmamız tarafından uygun fiyat avantajlarıyla satışa sunulmaktadır. Kullanım amacınıza uygun olarak gereken tüm uydu cihazları, alıcılar, LNB sistemleri hakkında bilgi edinebilmek için web sitemizi ziyaret edebilir, siparişlerinizi uygun fiyat ve ücretsiz kargo avantajlarıyla kısa süre içerisinde teslim alabilirsiniz.

1

Redline Uydu Alıcısı